Finom, elegáns, fűszeres ugyanakkor rendkívül komplex termék. Szájban édeskés nyitását fekete csokis jegyek követik, amelyet a tanninos fanyarság tesz végtelenné.
A MATIAS-pincészet Cabernet Franc-törkölyéből készült. A törköly préselt, száraz szőlőt jelent, az ebből készült pálinkát nevezik törköly pálinkának.
Az erjesztő tartályból azonnal főzik, kissé kéznedvesen rajta hagyva a vörösbort, így lesz alkoholtartalma, illetve illatosabb lesz a destillátum. Finom, elegáns, fűszeres ugyanakkor rendkívül komplex termék. Szájban édeskés nyitását fekete csokis jegyek követik, amelyet a tanninos fanyarság tesz végtelenné. Önállóan fogyasztva kitűnő aperitif, étkezés után, fekete kávéval igazán harmonikus pálinka.
Díjak:
2016 Országos Pálinka és Törkölypálinka Verseny Arany, CHAMPION
2016 Magyarország Legjobb Vörös törköly Pálinkája
2016 Nemzeti Pálinkakiválóság 5*
2017 Országos Pálinka és Törkölypálinka Verseny Arany, Top Pálinkakiválóság
2018 Quintessence Pálinka és Párlatverseny Arany, CHAMPION
|